diumenge, 15 de març del 2009

Ciutat o vila?

Sembla que l'equip de govern ho té molt clar: Ciutat de Roses.

I no han enganyat a ningú, durant la campanya electoral ho deixaven molt clar, sempre parlaven de ciutat.
Però volen el Rosincs que a Roses se l'anomeni Ciutat? Jo no ho tinc tan clar. I em sembla que molts altres Rosincs tampoc ho tenen tan clar.

Jo sempre he vist i entès Roses com una vila amb sentiment de poble. Un sentiment què cada dia, amb molta pena, és menys viu degut al gran creixement què ha tingut la població en aquests últims anys. Contra això no hi podem lluitar i de res serveix negar-ho.
Puc estar d'acord amb que Roses ja no és un poble, i em sembla que la majoria de Rosincs pensen igual, però d'aquí a voler convertir Roses en una ciutat, amb tot el això significa, hi ha un tros.

En totes les intervencions, la nostra Alcaldessa, sempre fa referencia al terme ciutat, mai anomena Roses com a vila o poble. Deuen pensar que ens hi acostumarem. Com qui no vol la cosa, repeteixen i repeteixen perquè ens hi anem acostumant, fins hi tot han creat una campanya de conscienciació aprofitant la modificació del POUM.

A que és deguda aquesta voluntat? la veritat és què no ho puc entendre.
Si és veritat que al superar els 20.000 habitants Roses obté la categoria de Ciutat, és un dret què tenim tal com recull Llei municipal i de règim local de Catalunya:

Article 34

Nom del municipi

34.1 Els municipis poden anteposar al seu nom el títol de vila si tenen més de cinc mil habitants i el de ciutat si en tenen més de vint mil. L'adopció o la modificació del tractament ha d'ésser acordada per l'ajuntament, el qual n'ha de donar compte al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

34.2 No obstant el que disposa l'apartat 1, els municipis mantenen els títols i els honors que els hagin estat reconeguts.

La llei ho diu molt clar: Poden. No és una obligació, és una voluntat.

Així doncs ja sabem l'opinió de la nostra alcaldessa i del PSC, tal com ens ho van explicar durant la campanya electoral, però que en pensen els altres socis de govern?

No se que en deuen pensar els altres socis del govern municipal, GIR i PP. De veritat que ho desconec i ni en tinc cap percepció al respecte. Però bé, els pactes de govern hi són per respectar-los i per assumir-ne les responsabilitats que s'en derivin, ja siguin polítiques, socials o electorals...

Però tornant al inici d'aquesta entrada... Jo ho tinc clar!! Jo no vull sentir ni veure escrit Ciutat de Roses (fa mal d'ulls). I com que em pregunto quants Rosincs tampoc ho volen he decidit crear un grup al facebook per tal que tothom que ho vulgui s'hi pugui adherir.

Us hi espero:



2 comentaris:

  1. Jo pensava que els socialistes amb deliris de grandesa només se'ls trobava per Barsalona. Ciutat de Roses!

    ResponElimina
  2. Ja heu begut oli, "ànecs".

    A l'Escala, fa un parell o tres d'anys, van provar d'implantar la zona verda per veïns (previ bon pagament) a l'estiu. Com a Barcelona. No va funcionar pas, i l'alcalde es va haver de retirar.

    Fa poc han pintat molts dels carrers de la "part antiga" amb una línia groga que no permet aparcar, quan els únics que hi aparcaven allà dins entre aquells carrers tan estrets eren els veïns. Amb la remoledació del passeig (i amb la creació de zones blaves que abans no existien) no sé pas on s'haurà d'anar a aparcar.

    Al final, l'Escala també serà Ciutat de l'Escala. I després ploraran perquè diran que ja no vénen els turistes.

    Salut.

    ResponElimina