dissabte, 20 de març del 2010

Platja o Riba

.
Hi ha qui creu que el millor per Roses i la seva economia com a poble turistic és la regeneració de la platja artificial entre la riera Ginjolers i la plaça St.Pere. Diuen que només costa 30.000 €/any mantenir la sorra al seu lloc, una despesa considerable però assumible, no és cap fortuna dins el pressupost municipal. Però qualsevol sap calcular, en 10 anys: 300.000 €, això ja una pasta!!


El que hauriem de debatre és si fa falta o no més platja a Roses o amb la que tenim, sense necessitat d'abocar els diners al mar, n'hi ha suficient i que hi podem fer en l'espai lliure de sorra que ens queda.

Els que viuen en el passat i no volen veure el futur, creuen que el model turístic del sol i platja és etern. Ells no en tenen culpa d'aquesta ceguesa, és l'unic que coneixen, sempre han etiquetat Roses amb sol, platja i sangria, però no podem permetre que la seva manca de capacitat ens condemni en un model turístic sense futur.

Hem de dotar Roses de valor afegit, trets diferencials que ens facin únics i diferents a altres competidors en l'extensa llista de destinacions turístiques.

Per què no creem un front de mar propi, original i atractiu? Què sigui un referent, que la gent es desplaci per venir a visitar-lo. Alguns creuran que això és impossible, però no. Com a mostra un boto:


Impressionant, oi? Això sí que és un motiu per a que els creuers facis parada, no?

Fer-ho igual seria un plagi moral, d'acord, però adaptar-ho seria prou bo i també hi podrien encabir-hi jocs d'aigua (de mar, és clar), sortidor verticals d'aigua...

Alguna idea de futur més? o tornem a fer la platja i hi plantem palmeres?



.

3 comentaris:

  1. Com mola!! Estic treballant en una cosa que hi té un retirada...

    ResponElimina
  2. Serà públic el resultat del teu treball, o és intern?

    Ara em pica la curiositat..

    ResponElimina
  3. jeje... Tu vine a veure'm, fem una cigarreta i un cafè :-)

    ResponElimina